..::NUR AMNI BATRISYIA::..


Salam sayang buat semua Sahabat-Sahabat…:-)

Alhamdulillah, Setiap insan memerlukan pasangan. Begitu juga setiap Pasangan Suami Isteri memerlukan ZURIAT sebagai penyambung keturunan. Dalam bergembira, kadangkala terbit rasa hiba. Sesuatu yang kita cinta, adakalanya hilang begitu SAHAJA. Namun, Hanya Allah SWT Maha Mengetahui Apa yang terbaik untuk Hambanya. Tanggal 21 Mei 2013 Bersamaan 11 Rejab 1434H…Tepat Jam 6.58pm di Hospital Sultanah Bahiyah, Alor Setar Kedah….Lahirnya Seorang Lagi Umat Nabi Muhammad SAW di Muka Bumi Allah SWT ini. Gembira Rasa dihati, kerana zuriat yang dinanti sudah pun selamat dilahirkan. Kini, tanggungjawab sebagai Seorang AYAH & IBU Telah bermula untuk mendidik anak ini menjadi Insan Solehah & Pejuang Agama Islam Yang MULIA.

SYUKUR KEPADA ALLAH SWT

Ya Allah, aku bersyukur kepada-Mu diatas kurniaan Yang Sangat Berharga Ini.

(DOA SEORANG AYAH)

Sejujurnya, saya merasa teruja diatas kelahiran PUTERI Sulung saya ini. Tak berhenti saya berdoa agar PUTERI saya ini senantiasa dilindungi ALLAH SWT. Ketika ingin melaungkan AZAN di telinga PUTERI saya, Hanya ALLAH SWT yang tahu betapa hiba dan sayunya hati saya kerana telah bergelar seorang bapa. Tak putus saya berdoa…Ya Allah, kau jadikanlah ANAKKU ini seorang INSAN Yang Solehah. Duhai puteriku…ABI berdoa, agar dirimu sentiasa tenang dalam mengharungi cabaran dan ujian HIDUP. SYUKUR Itu Sangat indah bila dasarnya Bersulam SABAR!

NUR AMNI BATRISYIA BINTI KHAIRULNIZA

Setelah semuanya selesai, kami telah bersetuju meNAMAkan PUTERI kami ini…NUR AMNI BATRISYIA BINTI KHAIRULNIZA.

NUR – CAHAYA

AMNI – KETENANGAN

BATRISYIA – CERDIK/PINTAR

UCAPAN TERIMA KASIH

Terima Kasih YA ALLAH atas kurnia yang sangat berharga ini. Akanku jaga AMANAH ini sebaik mungkin. Juga Jutaan Terima Kasih Buat Ayahanda & Bondaku EN MOHD SALLEH BIN HAMZAH serta PN HAFIZAH BINTI HJ ISMAIL kerana tidak putus BERDOA dan memberi semangat kepada diriku ini. Tidak dilupakan juga, Ribuan Terima Kasih Buat Ayah & Ibu Mertuaku EN MOHD KHARI BIN MUSTAFA serta PN SITI ZAITON BINTI SALLEH kerana bersusah payah menemaniku bermalam di HOSPITAL. Jasa Kalian SEMUA Akan aku ingin sampai BILA-BILA!

Tidak Dilupakan juga, Adik-adikku…adik-adik iparku…Mak Saudaraku..Bapa Saudaraku…Pak Menakanku…Mak Menakanku…Sahabat-Sahabatku…Seluruh Warga Kerja Pusat Kaunseling MAINS, Warga Kerja MAINS dan semua yang mendoakan Keluargaku dengan Ucapan HANYA ALLAH SWT Yang Mampu Membalas Jasa KALIAN SEMUA…Terima Kasih SEMUA, Terima Kasih YA ALLAH!

GAMBAR NUR AMNI BATRISYIA BINTI KHAIRULNIZA

DSC_0121

Terima Kasih SEMUA!

ABE.CUTE EDUCATION….:-)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s